Sheltielyckans 

           Uppfödning av shetland sheepdog och norsk skogkatt

 

Hej!

   Jag heter Camilla och jag bor i Hedekas, som ligger ca 5 mil norr om Uddevalla.

Jag har haft djur i hela mitt liv. Den första hunden jag minns var en collie som hette Pia. Därefter hade vi en skånsk terrier, Sickan, och en newfoundland, Lady. Min första egna hund var en blandning mellan golden och cockerspaniel, en tik, som hette Ronja. Min mamma passade Ronja åt mig när jag jobbade och hon skämde bort henne såpass mycket att hon fick henne utav mig. 

Därefter gick det några år då jag sysslade mest med hästar och hästavel. Vintern 2003 var jag med om en ridolycka och året efter bestämde jag mig för att sälja min häst. Jag skaffade då istället en liten hund av rasen Tibetansk spaniel, en tik som fick namnet "Daisy" och några månader senare köpte jag en hane som fick heta "Rocky". Tanken var att det skulle bli valpar mellan dessa men tyvärr blev det inte som jag ville.

Julen 2010 blev hanen plötslig väldigt sjuk och några dagar senare lämnade han mig i stor sorg och saknad. Jag började så smått kika efter en ny hund och hittade vad jag sökte när jag kom in på hemsidan för Coolmix kennel. Där fanns en bild på en jättefin sheltietik och när jag ringde upp Karin fick jag, till min stora glädje, reda på att denna tiken var dräktig och att valpar väntades inom kort. Den 13:e januari 2011 föddes en kull med sex valpar och en av dom blev min, underbara "Lassie". Denna hunden har gett mig så mycket glädje. Hon har ett härligt temperament och hon är väldigt lättlärd. Vi tränar personspår, uppletande av föremål, lite lydnad, agility mm. och hon är med på allt som jag hittar på. Jag började mer och mer att fundera på att ta en kull valpar på Lassie och hennes första kull föddes 2013-07-27. Känslan av att få vara med och ta hand om dessa små valpar och se utvecklingen från dag till dag är obeskrivlig, och jag vill fortsätta att föda upp hundar i liten skala. Tanken är en eller två kullar per år.

Målet med mitt avelsarbete är att föda upp friska och sunda hundar, med god exteriör och en härlig mentalitet. Jag spenderar mycket tid tillsammans med valparna, för att de ska vara vana med att bli hanterade innan de flyttar till sina nya hem.